News

Veelgestelde vragen omtrent CrossFit

Wanneer je voor het eerst van CrossFit hoort, komen er wellicht alerhande vragen omhoog borrelen. We hebben geprobeerd de meest gestelde vragen omtrent CrossFit te vangen en hier antwoord op te geven.

  1. Moet ik in vorm of gespierd zijn om te beginnen met CrossFit? Absoluut niet! CrossFit is schaalbaar, wat betekent dat het geschikt is voor mensen van alle fitnessniveaus. Ongeacht je fitheid, ervaring of blessures, kunnen we een workout aanpassen zodat je een leuke training hebt.
  2. Hoe vaak zou een beginnende CrossFitter per week moeten trainen? Idealiter raden we 3 tot 4 dagen per week aan. Bouw geleidelijk op en neem rustdagen om je lichaam te laten herstellen.
  3. Ben ik niet te oud voor CrossFit? Leeftijd is slechts een getal! CrossFit is voor iedereen, ongeacht je leeftijd. Het programma is schaalbaar en kan worden aangepast aan jouw niveau.
  4. Is CrossFit niet super blessuregevoelig? CrossFit is niet per se blessuregevoeliger dan andere sporten. Luister naar je lichaam, volg het advies en begeleiding van onze coaches en houd rekening met je medische geschiedenis.
  5. Ben ik straks de enige die niet weet wat hij/zij doet? Nee! Iedereen begint ergens, en bij CrossFit is er ruimte voor beginners. De community verwelkomt nieuwe leden met open armen. Daarnaast bieden wij zogenaamde On-Ramp lessen aan, waarin je in kleine setting meegenomen wordt in welke bewegingen er binnen de les aan de orde komen. We doen een assessment van jouw huidige situatie en leggen dit vast zodat de overige coaches weten van jouw huidige staat van fitness!

Hopelijk geeft dit al een aardig beeld of CrossFit iets zou zijn voor jou. Zijn er nog vragen waar je mee zit, aarzel dan niet om te mailen met info@staalmeesters.nl of neem contact met ons op via onze socials!

Abonnementen vanaf heden beschikbaar

Sinds afgelopen vrijdag zijn we gestart met onze openingsactie. De openingsactie biedt een abonnement van een jaar tegen een gereduceerd tarief van 75€ per maand. Bovendien ontvang je een exclusief T-shirt van CrossFit Staalmeesters, ontvang je 35% korting op een behandeling van SkinHealthExpert en het volledige jaar 10% korting op alle supplementen van Overload Worldwide.
De openingsactie loopt tot 5 september of tot er 35 stuks zijn verkocht. De startdatum is overigens zelf te bepalen. Heb je nog ritten van je rittenkaart over, dan kies je gewoon een datum waarop je denkt door de laatste ritten heen te zijn. Mocht er uiteindelijk nog iets aangepast worden aan de startdatum, dan is dat gewoon mogelijk. Schiet ons even aan of stuur een berichtje.

Afgelopen weekend hebben maar liefst 18 mensen hun vertrouwen gegeven aan CrossFit Staalmeesters. Daar zijn we uiteraard geweldig blij mee…bedankt tot zover, we gaan er alles aan doen om de verwachting alleen nog maar te overtreffen!
Per vandaag zijn de reguliere abonnementen ook aan te schaffen via Sportbit of via de link onderaan deze pagina. We gaan twee soorten abonnementen voeren, waarbij je kunt kiezen uit tweemaal per week of onbeperkt. Per abonnement kun je kiezen om maandelijks te kunnen opzeggen of je gaat meteen een jaarabonnement aan. De betaling bij een jaarabonnement geschiedt dan nog steeds maandelijks, maar het uitgesproken vertrouwen geeft dan een korting op je maandtarief.

First Responders

CrossFit-training in het algemeen geeft een hoge mate van transfer naar fitheid voor alledaagse zaken, maar ook naar beroepen waarin meer van je wordt gevraagd op fysiek vlak. Daarom zie je dat CrossFit een gewaardeerde vorm van training is voor Defensie, Brandweer en Politie. Daarnaast hebben wij bij Staalmeesters bovendien groot respect voor deze beroepgroep van zgn. First Responders. Om deze redenen bieden wij een korting van 10% op een abonnement of rittenkaart voor die mensen die een beroep hebben die tot deze groep behoort. Dit betreft naast Defensie, Brandweer en Politie ook voor Ambulancepersoneel, personeel van de SEH en verplegend personeel. Wanneer je jezelf dag in, dag uit in dienst stelt van de maatschappij, is dit een kleine geste die wij graag maken!

Rittenkaarten na 1 juli

De berichten in de media zijn op dit moment erg positief ten opzichte van opening van de sportscholen. We houden een kleine slag om de arm…maar gaan er stiekem wel vanuit dat we volgende week woensdag naar binnen kunnen. Zeker als de workout daarom vraagt (de Coach bepaalt). Vanaf komende maandag zal onze programmering in ieder geval weer primair de barbell als favoriete ‘wapen’ voeren in de WOD.
Binnensporten met het volledige materiaal geeft echter ook een ander kostenplaatje dan buitensporten. Vanaf 1 juli zullen daarom de rittenkaarten in prijs worden verhoogd om gelijke tred te houden met de abonnementen.

 

Vast rooster

Sinds afgelopen week draaien we een -voorlopig- vast rooster. De eerste maand kenmerkte zich nog door wisselende dagen en uren. Met dit rooster denken we in de meeste wensen te kunnen voorzien tijdens de beginperiode en van dit rooster kunnen jullie op aan. De lessen zullen ook bij lage bezetting gewoon doorgaan. Doe er in de beginperiode vooral je voordeel mee, het kan soms zijn dat je Personal Training hebt van een van onze Coaches!

Uiteraard moeten we de stap naar binnen nog maken, maar voorlopig zal dit rooster niet meer veranderen. Met de Coaches zijn vaste dagen afgesproken, zover dit mogelijk is in combinatie met hun ‘normale’ baan of andere werkzaamheden.

Natuurlijk is er in de (nabije) toekomst meer van ons te verwachten. We kunnen bijna niet wachten om ook focuslessen te gaan geven op het gebied van zowel Gymnastics als Olympisch Gewichtheffen. Ook zal het rooster daar waar behoefte aan is worden uitgebreid met uren. Denk aan middaglessen en/of meer ochtendlessen. Laat dit vooral weten aan ons. Stuur ons een email, DM, of schiet een van de Coaches aan voor of na de les. We kunnen niet beloven dat we er direct iets mee doen, maar we nemen het zeker mee en bovendien geeft het ons een beeld van wat er leeft binnen de groep.

Beginnerslessen van start!!

Na een aantal lessen te hebben gegeven in de buitenlucht hebben de coaches groen licht gegeven om te starten met beginnerslessen.

CrossFit heeft soms de naam een moeilijke sport te zijn, bedoeld voor erg fitte mensen. Niets is minder waar! Echter veel oefeningen en termen kunnen voor beginnende atleten overweldigend overkomen. Hiervoor zijn beginnerslessen: om binnen een gering aantal lessen in een kleinere setting mensen de beginselen bijbrengen van CrossFit. Dit geeft de atleet de ruimte om vragen te stellen en rustig bekend te raken met CrossFit. Je kunt een goed oordeel vormen of het iets voor je is. Tegelijkertijd geeft het de Coach een goed beeld waar de atleet staat. De Coach kan maatwerk leveren, zodat de atleet naadloos aan kan sluiten in de les. Ook na deze aanvangslessen blijven de Coaches uiteraard beschikbaar voor vragen en aanvullingen. Wij zijn er immers voor jou!

Hoe we de beginnerslessen gaan vormgeven is als volgt. De beginnerslessen zijn aan te schaffen als rittenkaart van 5 ritten. Deze rittenkaarten zijn uitsluitend geldig voor de ingeroosterde uren voor beginners. De uren staan nu gepland voor maandagochtend 9:00 en woensdagavond 18:00. Binnenkort komt hier nog een zaterdagochtend-optie bij.

Schaf hieronder meteen je Beginnersrittenkaart aan!

 

Corona maatregelen

Vanaf 11 mei kan er buiten gesport worden. Richtlijnen vanuit de Gemeente Nissewaard schrijven het volgende voor:

De meest recente covid-19 maatregelen bieden ruimte om al dan niet georganiseerd
in groepsverband buiten te sporten:
Volwassenen vanaf 19 jaar mogen in groepsverband buiten sporten
– Met en zonder trainer/begeleiding
– Met 1,5 meter afstand

De richtlijnen om de veiligheid te waarborgen met georganiseerde buitensport:
Gebruik je gezonde verstand!
– Blijf thuis als je je verkouden of niet lekker voelt
– Kleed je thuis om
– Ga naar het toilet voor vertrek
– Vermijd drukke plekken in de openbare ruimte
– Niet eerder dan 10 minuten voor de training aanwezig bij de vereniging
– Kom met eigen vervoer, bij voorkeur lopend of op de fiets
– Neem zelf wat te drinken mee en laat niemand anders meedrinken
– Geen niet-sporters op verenigingen naast de trainers/vrijwilligers
– Houd je aan de wegmarkering als deze aanwezig is
– Volg altijd de aanwijzingen van een coronacoördinator op
– Direct na het sporten naar huis
– Thuis douchen

En verder geldt nog steeds:
– Houd altijd 1,5 meter afstand (13 jaar en ouder)
– Schud geen handen
– Hoest/nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes
– Raak je gezicht niet aan
– Binnensporten is niet toegestaan

CrossFit Spijkenisse

Wat ooit eens begon met een klein groepje vrienden, een onofficiële CrossFit Spijkenisse, in de vorm van dat er bijna elke zondagochtend een workout werd gedaan in de wijk Staalmeesters.

Dit alles was geboren uit de passie voor de sport bij Bas en Anja. Maar al snel kwam de wens voor het starten van een eigen box. Als tussen oplossing werden er op zondagen workouts gedaan bij hun in de wijk.

Na lang zoeken was dan ook eindelijk de huidige locatie in Spijkenisse gevonden. Vanwegen de naam van de wijk waar ze op de zondagen workouts deden was de naam CrossFit Staalmeesters Spijkenisse een logische keuze. Daarnaast zijn CrossFitters ook de meesters van de stalen barbell’s, dumbell’s en kettlebell’s.

En zo is CrossFit Staalmeesters Spijkenisse geboren.

Momenteel door de Corona maatregelen geven we enkel buitenWOD’s op een afgesloten privé terrein aan de achterkant van het pand. Als de Corona maatregelen versoepeld worden, gaan we van onze binnenruimte gaan gebruiken. Maar bij mooi weer sluiten we niet uit dat we toch af en toe lekker naar buiten zullen gaan. Lekker om wat extra vitamine D aan te maken en een lekker kleurtje op te doen. Die mogelijkheid hebben we nu eenmaal.

Wil je ook een deel uitmaken van CrossFit Staalmeesters Spijkenisse?? Schrijf je direct in voor een proefles of neem een abonnement of rittenkaart.

Benieuwd naar het lesrooster dat we hebben?? Kijk in het menu boven in deze pagina of ga hier naartoe.

Als je vragen hebt, laat gerust een berichtje achter via het contactformulier op de hoofdpagina. We zullen al je vragen spoedig beantwoorden.