Lessen

Lesprogrammering
De programmering van de lessen, oftewel de inhoud van de lessen, is gebaseerd op de programmering van CompTrain. Deze programmering van Ben Bergeron met zijn CrossFit New England heeft zichzelf al geruime tijd bewezen bij zowel topatleten als atleten die zichzelf over de hele breedte willen verbeteren. Bij CrossFit Staalmeesters volgen we de ‘class’-programmering tijdens de reguliere les, maar zal er voor de competitievere atleten ruimte worden geboden om voor en na de les aan zowel strength als skills te werken middels de CompTrain Individuals of Master programmering. Hiervoor zijn regelmatig uren in het rooster opgenomen onder de noemer “Train met de trainer”.

Buitensport
Sinds zomer 2021 hebben we de achterliggende tennisbanen in gebruik genomen om ook buitensport mogelijk te maken. Deze ruimte van meer dan 1200m2 is nog in ontwikkeling, maar geeft ons de mogelijkheid om heerlijk van de buitenlucht te genieten tijdens het sporten.

Binnensport
Sinds we de deuren na de laatste lockdown weer mochten openen zijn er ook geen restricties meer betreft aantal en onderlinge afstand. Onze zaal van 200m2 moet normaliter ruimte kunnen gaan bieden aan ongeveer 10 mensen per les.

En nog meer…
Sinds wij in 2020 zijn geopend hebben we in de loop van de tijd zgn. specialty classes toegevoegd. Specifieke lessen om aan je skills te kunnen werken onder begeleiding en op specifieke gebieden. We bieden nu aan: Kettlebell(sport), Olympisch Gewichtheffen en Powerlifting.
Een wat meer thematische benadering van lessen kennen we in Powerhour en KLUSCKIST, dit moet je ervaren om te kunnen duiden(!)
In het weekend is er op zaterdag ruimte voor een TeamWOD en op zondag worden de teugels wat meer losgelaten en is de slogan “Sunday Funday” vaak van toepassing.