Lessen

Lesprogrammering
De programmering van de lessen, oftewel de inhoud van de lessen, is gebaseerd op de programmering van NCFit. Deze programmering van Jason Khalipa, voormalig CrossFit Games Champion, heeft zichzelf al geruime tijd bewezen. Bij CrossFit Staalmeesters volgen we de ‘class’-programmering tijdens de reguliere les, maar zal er voor de atleten met wedstrijdambities ruimte worden geboden om voor en na de les aan zowel strength als skills te werken middels de NCCompete programmering. Hiervoor zijn regelmatig uren in het rooster opgenomen onder de noemer “Train met de trainer”.

Wanneer je het rooster bekijkt, zie je dat we een vrij grote variatie aan lessen bieden. Hieronder een korte uitleg van de verschillende lessen:

WOD (blauw)
De Workout Of the Day (WOD) is de reguliere CrossFit les.

Train met de Trainer (oranje)
Een Coach zal een training afwerken -de WOD van die dag of een andere workout i.c.m. skill of kracht- en de les is opengesteld voor ervaren atleten. De Coach is er voor vragen, maar zal geen les verzorgen! Je kunt meetrainen.

Power Hour (pink)
Een gevarieerde full body workout met veel intensiteit. Regelmatig Strongman-elementen, maar altijd weer een uitdaging. Uit de pen van Coach Pascal.

Earlybird Training (groen)
Een training met vaak een dumbbell als wapen, soms een springtouw. Veel oefeningen die gezien kunnen worden als voorwerk richting Olympic Weightlifting (of gewoon sterk en fit worden!). Echter altijd laagdrempelig en op aan te sluiten, ook bij weinig ervaring in CrossFit. Concept is als Train met de Trainer.

BuddyWOD (paars)
CrossFit, maar dan in buddyvorm. Nodig een buddy uit, of laat je ter plekke koppelen, de zaterdagochtend staat in het teken van een partner-style workout. Coach Nathan laat zijn creatieve geest de vrije loop om je uit te dagen.

KLUSCKIST (legergroen)
Een combinatie van allerlei intense trainingsvormen, zodat je vaak bijna een uur lang gericht aan de slag bent. Je grenzen verleggen en hard werken wordt op prijs gesteld. Coach Urb is ‘at your service’.

Buitensport
Sinds zomer 2021 hebben we de achterliggende tennisbanen in gebruik genomen om ook buitensport mogelijk te maken. Deze ruimte van meer dan 1200m2 is nog in ontwikkeling, maar geeft ons de mogelijkheid om heerlijk van de buitenlucht te genieten tijdens het sporten.

Binnensport
Sinds we de deuren na de laatste lockdown weer mochten openen zijn er ook geen restricties meer betreft aantal en onderlinge afstand. Onze zaal van 200m2 moet normaliter ruimte kunnen gaan bieden aan ongeveer 10 mensen per les. De ruimte heeft sinds de zomer van 2022 een directe deur naar buiten voor zowel frisse lucht alsook directe uitgang om hardlopen in de WOD op te nemen.

En nog meer…
Sinds wij in 2020 zijn geopend hebben we in de loop van de tijd zgn. specialty classes toegevoegd. Specifieke lessen om aan je skills te kunnen werken onder begeleiding en op specifieke gebieden. We bieden nu aan: Olympisch Gewichtheffen en Powerlifting.
Een wat meer thematische benadering van lessen kennen we in Powerhour en KLUSCKIST, dit moet je ervaren om te kunnen duiden(!)
In het weekend is er op zaterdag ruimte voor een TeamWOD en op zondag worden de teugels wat meer losgelaten en is de slogan “Sunday Funday” vaak van toepassing.