Veelgestelde vragen omtrent CrossFit

Wanneer je voor het eerst van CrossFit hoort, komen er wellicht alerhande vragen omhoog borrelen. We hebben geprobeerd de meest gestelde vragen omtrent CrossFit te vangen en hier antwoord op te geven.

  1. Moet ik in vorm of gespierd zijn om te beginnen met CrossFit? Absoluut niet! CrossFit is schaalbaar, wat betekent dat het geschikt is voor mensen van alle fitnessniveaus. Ongeacht je fitheid, ervaring of blessures, kunnen we een workout aanpassen zodat je een leuke training hebt.
  2. Hoe vaak zou een beginnende CrossFitter per week moeten trainen? Idealiter raden we 3 tot 4 dagen per week aan. Bouw geleidelijk op en neem rustdagen om je lichaam te laten herstellen.
  3. Ben ik niet te oud voor CrossFit? Leeftijd is slechts een getal! CrossFit is voor iedereen, ongeacht je leeftijd. Het programma is schaalbaar en kan worden aangepast aan jouw niveau.
  4. Is CrossFit niet super blessuregevoelig? CrossFit is niet per se blessuregevoeliger dan andere sporten. Luister naar je lichaam, volg het advies en begeleiding van onze coaches en houd rekening met je medische geschiedenis.
  5. Ben ik straks de enige die niet weet wat hij/zij doet? Nee! Iedereen begint ergens, en bij CrossFit is er ruimte voor beginners. De community verwelkomt nieuwe leden met open armen. Daarnaast bieden wij zogenaamde On-Ramp lessen aan, waarin je in kleine setting meegenomen wordt in welke bewegingen er binnen de les aan de orde komen. We doen een assessment van jouw huidige situatie en leggen dit vast zodat de overige coaches weten van jouw huidige staat van fitness!

Hopelijk geeft dit al een aardig beeld of CrossFit iets zou zijn voor jou. Zijn er nog vragen waar je mee zit, aarzel dan niet om te mailen met info@staalmeesters.nl of neem contact met ons op via onze socials!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *